23 Mayıs 2010 Pazar

Ders Çalışırken Kısa bi Mola!

Haziran ayında son 4 sınavıma gireceğim. O yüzden şu aralar eve kapanmış durumdayım. Bu sınavlar insanı biraz zorluyor. Aslında sınavlar pilotaj açısından çok önemli değil. Ezberle geç mantığına dayalı. Soru bankasında binlerce soru var, sınavda onların içinde 50 tanesi geliyor. Hangi 50 geleceğini bilmediğimiz için hepsini ezberleme yoluna gidiyoruz. Derslerde öğrendiklerimiz %30 aklımızda kalıyor. Sadece dersi dinleyerek soruları cevaplamak neredeyse imkansız. Ezberlemeden çok zor. Gerçi öğrendiklerimizi uçuşta hiçbir kaptan kullanmıyor. Hatta ne olduklarını dahi bilmiyorlar. Onlarında söyledikleri uçmayı bil, temel kuralları bil, simulatörlerde ne yapacağını bil yeter. Dersleri ezberle ver geç. Durum böyle olunca ezberlemekten başka çare kalmıyor. Ezberlemekte kolay değil tabi. Sınavdan 1-1,5 ay önce çalışmaya başlıyorum ki ancak yetişiyor. Ezberledim diyip bırakmakta olmuyor hemen unutuluyor çünkü bütün sorular birbirine benziyor. Hergün tekrar etmek gerekiyor. Hele ki havalar böyle güzelleşmeye başladıkça iyice zor oluyor çalışmak...

Şimdilik bu kadar olsun. Kendime biraz mola vermek için yazdım zaten. Hemde pilotaj öğrencisinin neler hissettiğini, neler yaptığını biraz görün istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Destek

Destek
Otizmle savaşan çocukların her zaman yanında olan TOHUM Vakfını destekleyelim. TOHUM yazıp 5290 a gönderin. Böylece 5 TL bağışta bulunmuş olursunuz.